TAGARNO - ny digital kurs skaber fremgang

Ny digital kurs skaber fremgang i TAGARNO

I 2015 var TAGARNO på udkig efter en investor, som kunne sætte ny retning på virksomheden. I dag er der fuld fart på vækstambitionerne med et øget digitalt fokus.

 

TAGARNO er en lokal virksomhed fra Horsens med mere end 40 års erfaring i at udvikle og producere digitale forstørrelsessystemer - senest til bl.a. elektronik og landbrugsindustrien. I 2015 stod virksomheden over for en strategisk udfordring, som betød, at virksomheden var på udkig efter en investor, som kunne hjælpe med at gøre værditilbuddet endnu skarpere. Insero Horsens så et stort vækstpotentiale og valgte derfor at investere i virksomheden.

 

Ny digital kurs

Med investeringen fra Insero Horsens blev der indsat en ny topledelse, en professionel bestyrelse, og virksomhedens finansielle grundlag blev genetableret. Derudover blev der sat fokus på at udvikle virksomhedens produkter og definere interessante markeder med henblik på at skalere virksomheden internationalt. Et af de vækstpotentialer, der blev identificeret, var et nyt digitalt fokus på software applikationer til forstørrelsessystemerne.

 

Førende inden for feltet

TAGARNO har de seneste år rykket sig fra at fokusere primært på mekanisk design og hardware til at være førende inden for udvikling af den software, som gør det lettere for deres kunder at sikre kvaliteten af den genstand, de analyserer – hvad enten det er en printplade, en computerchip eller et frø, som en landmand skal plante.

Vi er gået fra at være gode til at lave forstørrelsessystemer til nu også at være førende inden for avanceret billedanalyse af disse forstørrelser. Det har vi gjort ved at udvikle applikationer, som letter arbejdet for vores kunder og samtidig differentierer os fra vores konkurrenter.

Ole Lind Terkelsen, CEO i TAGARNO

Investor på forkant med digitalisering

Forvandlingen fra at være en virksomhed, som producerer mikroskoper, til at være en softwarevirksomhed vil blive endnu tydeligere fremover, hvor TAGARNO fortsætter arbejdet mod at finde nye forretningsområder inden for intelligente softwareapplikationer. Her ser CEO, Ole Lind Terkelsen, det som en fordel at have en investor ombord, som går i front, når det kommer til moderne teknologier.

 

”Det er en stor fordel at have en investor med, som er på forkant med udviklingen inden for ny teknologi. Jeg er sikker på, at Insero Horsens stærke fokus på kunstig intelligens og Internet-Of-Things kan inspirere os til at udvikle fremtidige løsninger, som bevæger sig endnu mere i den retning,” fortæller han.

 

Store vækstambitioner

I foråret 2018 lancerer TAGARNO helt nye applikationer og investerer endnu flere ressourcer i deres udviklingsafdeling. Ole Lind Terkelsen forudser, at det en tendens, der fortsætter. 

 

”Ambitionen er at få vores teknologiske platform af digitale mikroskop-løsninger og software applikationer ud over rampen til endnu flere kunder i hele verden. Jeg er ikke i tvivl om, at vi om nogle år har langt flere slutbrugere og distributører i både Europa, Amerika og Asien.”