Talentfulde studenter fik legater af Energi Horsens Fonden

Talentfulde studenter fik legater af Energi Horsens Fonden

Igen i år uddelte Energi Horsens Fonden legater til engagerende studenter inden for matematik, IT, teknik og naturvidenskabelige fag. Horsens Kunstmuseum lagde tirsdag eftermiddag rammer til årets legatuddeling, hvor i alt 18 unge studenter fra områdets gymnasiale uddannelser fik tildelt et legat på 10.000 kr.

 

"Som Energi Horsens Fondens legatmodtagere er I ikke alene studenter, men særlige håbefulde talenter. Vi har store forhåbninger til jer - fremtidens arbejdskraft og de rollemodeller som jeres lærere og forældre er stolte af", sagde Ulrik Kragh, bestyrelsesformand i Energi Horsens Fonden, indledningsvist i sin lykønskningstale til studenterne.

 

Legaterne gives til dygtige studerende, der har udvist godt kammeratskab, er gået foran, og som har formået at være nytænkende. Det er de enkelte uddannelsesinstitutioner, der hvert år indstiller studenterne til Energi Horsens Fondens legater. Studenterne skal som minimum have fået topkarakteren 12 i et af førnævnte fagområder.

 

Inspirerende foredrag
Inden selve legatoverrækkelsen underholdte Jens Arentzen de unge og deres familier med et oplæg om formidling og kommunikation. Han er en af landets førende formidlere af kommunikation og skuespilsteknikker, og fortalte inspirerende om, hvordan man bliver i stand til at formidle sin viden på en måde, så man får sit publikum til at "shine".

 

2g'ere får også legater
Som noget nyt vil også 2g'ere (kommende 3g'ere) få tildelt legater. Dette vil ske i august måned på områdets gymnasiale uddannelser.

 

"Vi håber, at det kan bidrage til at motivere den pågældende studerende og andre 2g'ere yderligere gennem det sidste år. Derfor har vi besluttet, at de også skal have tildelt legater", fortæller Hans Jørn Hansen, uddannelseschef i Energi Horsens Fonden.

 

I alt får otte talentfulde 2g'ere legater af Energi Horsens Fonden i år. De vælges ud fra samme kriterier som studenterne.

 

Om legatuddelingen
Formålet med legatuddelingen er at fremme unge talenters vilkår og interesse inden for naturvidenskaben samt bidrage til, at de unge får skabt et naturvidenskabeligt netværk. Dette skal en facebook-gruppe samt årlige netværksevents for talenterne blandt andet bidrage til.

 

Det er fjerde år i træk, at Energi Horsens Fonden uddeler legater til områdets studenter. Tidligere legatmodtagere inviteres også legatoverrækkelsen med henblik på at styrke talenternes netværk.