TEG-teknologien præsenteres på konference og i TV

TEG-teknologien præsenteres på konference og i TV

Teknologien fra iværksætterfirmaet TEGnology ApS med base i Hedensted præsenteres i disse dage for hundredevis af forskere i forbindelse med ICT/ECT konferencen, som afholdes i Nordkraft i Aalborg. TV2Nord har i den forbindelse udarbejdet et længere indslag om den nye og banebrydende teknologi, som omsætter spildvarme til strøm.

 

Den nye og banebrydende teknologi fra iværksætterfirmaet TEGnology ApS med base i Hedensted præsenteres i disse dage for hundredevis af forskere i forbindelse med ICT/ECT konferencen, som afholdes i Nordkraft i Aalborg. TV2Nord har i den forbindelse udarbejdet et længere indslag om den nye og banebrydende teknologi, som omsætter spildvarme til strøm.

 

 

Spildvarme er i dag en af verdens største uudnyttede ressourcer. Samtidig er det nødvendigt, at vi alle sparer på strømmen.

 

 

De to udfordringer har iværksættervirksomheden TEGnology ApS i samarbejde med forskere på Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og German AeroSpace Institute fundet en fælles løsning på i kraft et termoelektrisk modul, der effektivt omsætter spildvarme til strøm.

 

 

Teknologien præsenteres i disse dage på ICT/ECT messen i Nordkraft i Aalborg. Op imod 600 forskere og udviklere fra hele verden forventes at besøge messen, hvor fokus udelukkende er termoelektriske løsninger, der effektivt kan bidrage til løsningen af verdens klimaudfordringer.

 

Nye og energieffektive materialer. 

TEG-teknologien bygger på det helt enkle princip udi at sende varm luft ind i et termomodul, der er koldt på den anden side. Derved udvindes strøm. Udfordringen består herefter i at omsætte strømmen effektivt uden for stort et tab.

 

"Det nye og banebrydende i vores teknologi er de effektive energimaterialer, vi har fået udviklet. De har den egenskab, at de kan fungere i meget høj varme, op til 400 grader", siger CEO Helge Holm-Larsen fra TEGnology.

 

Materialerne har potentialet til at kunne anvendes inden for f.eks. bilindustrien, som længe har efterspurgt løsninger til optimering af brændstofforbruget. Her findes i forvejen en 'naturlig' temperaturforskel imellem udstødningsrøret og køleren.

 

TEGnology er pt. i gang med udviklingen af en række prototyper, der skal danne basis for videre tests og den endelige introduktion til markedet.

 

Insero har sammen med Innovation MidtVest og Aarhus Universitet investeret i opfindelsen.