Trusted lancerer banebrydende batteri satellit tracker

Trusted lancerer banebrydende batteri satellit tracker

Efter en vellykket test lancerer Trusted en ny S1 satellit tracker.  Trackeren gør det muligt at tracke eksempelvis fragt af gods verden over på trods af ekstreme vejrforhold og i områder uden GSM-dækning. Trackeren stiller dermed fuld supply chain synlighed og sikkerhed til rådighed – fra pol til pol. 

 

S1 bruger Iridium satellit kommunikation, der dækker jorden fra pol til pol. Trackeren fungerer i regioner og områder, hvor der ikke er GSM-dækning S1 hvilket betyder at man kan opretholde fuld synlighed uanset om ruten går gennem ørkenen, savannen eller havet. 

 

”The S1 tracker er en velkommen tilføjelse til Trusted produktportefølje. Vi ser et stort potentiale i S1 trackeren til sikker logistiske operationer og asset management uden for byområder,” udtaler Niels Henrik Olesen, CEO hos Trusted. 

S1 er kommercielt tilgængelig i slutningen af Q3, 2017. 

 

Succesfuld test i samarbejd med Royal Artic Line
I samarbejde med Royal Artic Line og om bord på to af deres fartøjer - Arina Arctica og Mary Arctica - har Trusteds S1 Tracker vist sit værd under de mest ekstreme vejrforhold og miljøer. Besøg i Grønland og Antarktis viste, at batteridrevne S1 tracker fungerer godt og som forventet.

 

Over en periode på 6 måneder var S1 trackeren først ombord Arina Arctica på en tur både øst og vest for Grønland, hvorefter den blev flyttet over til Mary Arctica for en tur til Antarktis for levering af forsyninger til de norske baser – her var der ned til -72 °.

 

Ingen data og ingen position går tabt

På Antarktis er vejrforholdene ekstreme. Det er det koldeste, det mest vindomsuste og tørreste kontinent på Jorden. Ikke desto mindre har S1 trackeren klaret det bemærkelsesværdig godt uden at gå glip af en enkelt transmission rapport. I alt rejste trackeren mere end 50,000 km, hvor den loggede positioner hver time og overførte fire rapporter om dagen. Ingen position og ingen rapport blev tabt, og alt data blev leveret rettidigt, gjort synlige og tilgængelige online på Trusted Visibility Suite.

Læs mere om S1 trackeren fra Trusted.

 

Investering fra Insero Horsens 

Insero Horsens investerede i 2011 i Munin Spot Technology, som i 2014 fusionerede med teknologivirksomheden TRUSTED og har løbende investeret venturekapital i virksomheden siden. Via en plads i bestyrelsen tager Inseros erfarne investeringschef del i udviklingen af virksomheden. Det sker gennem et aktivt ejerskab, hvor Insero er sparringspartner til strategi, salg, rekruttering, forretningsudvikling og internationalisering.