Unge iværksættere viste idéer frem for erhvervslivet

Unge iværksættere viste idéer frem for erhvervslivet

Det blev en festlig finale på årets messe for tekniske produkter, som løb af stabelen i Vitus Bering Innovation Park i Horsens torsdag den 18. november. Med deltagelse af 300 topmotiverede elever fra landets tekniske gymnasier fordelt på 97 messestande kårede erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen dagens mest innovative idéer.

 

Energi Horsens var for andet år i træk vært for Young Enterprise' tekniske messe, som henvender sig til unge iværksættere fra hele landets tekniske gymnasier. På messen præsenterer eleverne deres gode idéer, og et bredt sammensat dommerpanel bedømmer hver eneste idé og udpeger en endelig vinder inden for kategorierne 'Bedste innovationsproces', 'Bedste eksempel på anvendt viden' og 'bedste markedsforståelse'. Derudover blev der også kåret en samlet vinder af Young Enterprise-messen, og Energi Horsens uddelte en særpris.

 

 

Uddeling af priser
Vinderne blev i år kåret af økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, som var i Jylland i kraft af Iværksætteruge 46. Ministeren lagde vejen forbi VBI-Park med henblik på at hylde de unge iværksættere, ligesom han også fik tid til at besøge et par af elevernes stande og se deres idéer.

 

Energi Horsens uddelte også en særpris inden for emnet informations- og kommunikationsteknologi. Prisen blev overrakt af bestyrelsesformand Ulrik Kragh, og i sin tale til eleverne sagde han bl.a.:
"Vi skal i fremtiden leve af at udvikle og realisere nye projekter og idéer, som I gør her i dag. Vi skal evne at se, hvor og hvordan tingene kan gøres smartere. Det kræver mod, anerkendelse, gode råd, videndeling og inspiration, og med henblik på at vise vores opbakning til jer har vi indstiftet denne særpris".

 

 

Bred begejstring
Idéerne blev bedømt af ca. 45 dommere fra erhvervslivet. En af dem innovationschef Karsten Lumbye fra Energi Horsens.

 

"Jeg synes, det er livsbekræftende med al den gejst, som der er at finde blandt eleverne. Selv om der er rigtig stor spredning på projekternes niveauer, og de områder, de vil udvikle en forretning indenfor, så er det tydeligt, at det er begejstringen, der gør forskellen. Det er det, vi her i Danmark skal sikre vores velstand på", sagde Karsten Lumbye.
"Som dommerrepræsentant for Energi Horsens er det jo godt at komme rundt og se, hvor det rører sig, og se spirerne til nye virksomheder og iværksættere".

 

 

De gode idéer
Blandt idéerne på dagenes messe var bl.a. en safety bag til indkøbsvogne.
"Her lægger man sin taske, mens man gør sine indkøb, så tasken ikke bliver stjålet", fortalte Jeppe fra Svendborg Erhvervsskole, HTX, 2. årgang.

 

En anden elev-virksomhed fra Svendborg Erhvervsskole, HTX, 2. årgang havde udviklet en maskine, der kan tørre bunden på smalle glas - dér, hvor det aldrig er til at få et viskestykke ned.
Både Toke og Emil fra gruppen synes begge, at det var fedt at være med på messen.

"Man bliver inspireret af de andre elevers idéer, og vi har fået en god og konstruktiv feedback fra dommerne", sagde eleverne.

 

 

Om Teknisk Messe
Den tekniske messe er kulminationen på et undervisningsforøb i Innovation & Design, som eleverne alle har fulgt. Forløbet giver deltagerne et solidt indblik i de første faser af opstart af virksomhed.

 

Messen er et led i Energi Horsens-satsning på at motivere og inspirere unge til innovation og iværksætteri inden for de tekniske og naturvidenskabelige fag.