Unge talenter bliver inspireret i Boston

Unge talenter bliver inspireret i Boston

26 unge talentfulde legatmodtagere fra Horsens, Hedensted og Vejle var i efterårsferien på en unik rejse til Boston. Her fik de gennem besøg på en række af byens kendte universiteter inspiration til deres eget videre uddannelsesforløb.

 

Historisk campustur på Harvard University, rundvisning på MIT, engineering på Tufts University samt sightseeing i Boston var alt sammen på programmet, da 26 unge naturfaglige talenter i sidste uge rejste på inspirationstur i universitetsbyen, Boston.

 

De 26 talenter, der modtog rejselegatet tilbage i august, kommer alle fra uddannelsesinstitutioner i Horsens, Hedensted og Vejle. Derfor var det også en stor oplevelse for dem at få muligheden for at rejse til Boston og snuse til det helt særlige studieliv, der gennemsyrer byen.

 

Det har været utrolig spændende at blive introduceret til muligheden for at læse et semester i udlandet. Det var hvert fald ikke noget, jeg havde overvejet, før vi tog til Boston, men det er klart noget, jeg kan tage med mig herfra,” fortæller Christoffer Nikolai Mathiassen fra Tørring Gymnasium, som bakkes op af Sofie Viktor fra Learnmark Gymnasium:

 

På den her tur har jeg både lært noget om mig selv, og om hvordan jeg samarbejder med andre, men også fået indblik i, hvordan det fungerer her i USA, hvis man kunne tænke sig at søge ind på et college eller universitet. Derfor synes jeg, det har været en god og spændende tur.

 

Store oplevelser på kendte universiteter

Et veltilrettelagt program sørgede for, at talenterne fik både faglig og kulturel inspiration. Efter ankomst lørdag stod søndag således på oplevelser rundt i byen med både sightseeing i amfibiekøretøj, hvalsafari og Sky Walk.
Resten af ugen gik hovedsageligt med faglige oplevelser samtidig med, at de fik skabt nye relationer på tværs af landegrænser og uddannelser. Legatmodtagerne mødte nemlig både amerikanske studerende og danske ph.d.- og forskerstuderende. Særligt mandag var en overvældende dag med besøg på de verdenskendte universiteter: Harvard og MIT.

 

Mandag startede vi på Harvard University, hvor det var ret vildt at gå rundt på de veje, som andre kendte personer har fået på – og kunne se sig selv i det. Senere besøgte vi MIT, og det var virkelig imponerende at se, hvor stort det er. Vi fik også mulighed for at kigge ind i laboratorier og se, hvordan de fx arbejdede med robotter,” siger Christoffer Nikolai Mathiassen.

 

Netværk for fremtiden

Det var dog ikke kun studielivet i Boston, legatmodtagerne blev introduceret til. Fredag var de på virksomhedsbesøg hos Rambøll og fik et unikt indblik i en dansk projektleders arbejdsdag – en arbejdsdag, som meget vel kunne ende med at blive deres egen i fremtiden.

 

Med de mange nye relationer og bekendtskaber i Boston, og ikke mindst internt blandt legatmodtagerne, er vejen blevet banet for at skabe et stærkt netværk til fremtiden. Netop dette er et stort fokus, og derfor har Insero Horsens oprettet en særlig talentgruppe, som alle legatmodtagere bliver en del af. Her kan talenterne i fremtidens mødes og dyrke det netværk, som gruppen tilbyder gennem nuværende og tidligere legatmodtagere.

 

Rejselegatet er en del af en større indsats

Rejselegatet til Boston bliver hvert år uddelt af Insero Horsens sammen med Familien Hede Nielsens Fond til naturvidenskabelige talenter i lokalområdet omkring Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde. Legaterne tilfalder elever, som har klaret sig særligt godt inden for de tekniske og naturvidenskabelige fag, og legatmodtagerne har desuden udmærket sig ved at være særligt nytænkende, konstruktive og ikke mindst gode studiekammerater.

 

Legatuddelingen er et led i Insero Horsens’ store indsats på uddannelsesområdet, hvor ambitionen er at vække børns og unges interesse for naturvidenskab og teknologi og på den måde medvirke til, at flere uddanner sig inden for de naturvidenskabelige fag i fremtiden,” forklarer bestyrelsesformand i Insero Horsens, Ulrik Kragh og uddyber:


”Med rejselegatet til Boston understøtter vi således de unge talenters interesse for naturvidenskaben og giver dem inspiration fra de stærkeste universitetsmiljøer i verden og viden til deres videre uddannelsesfærd. Dette deler de med deres klassekammerater, når de kommer hjem og er derfor med til at skabe yderligere interesse for de naturvidenskabelige fag.

 

Denne helhedsindsats bakkes op af Familien Hede Nielsens Fonden:

Udgangspunktet for Familien Hede Nielsens Fondens medvirken er elevernes fællesskab og udviklingen af sociale kompetencer. Vi vægter disse fuldt på højde med den egentlige faglighed alle eleverne/deltagerne i forvejen besidder. Vi håber, at Bostonturen forsat vil være en motivationsfaktor for alle studerende i Horsens og opland.

Henrik Hede-Nielsen