Venturevirksomhed vækster: OpenTeleHealth er Årets Iværksætter 2018 i Vejle

Venturevirksomhed vækster: OpenTeleHealth er Årets Iværksætter 2018 i Vejle 

Teknologivirksomheden, OpenTeleHealth, som Insero Horsens har investeret i, er blevet kåret til Årets Iværksætter 2018 i Vejle.

 

Er det muligt at spare sundhedsvæsenet for millioner og samtidig gøre livet lettere for patienter? Det mener OpenTeleHealth, der beskæftiger sig med telemedicin. I et interview til Fredericia Dagblad den 5. januar 2018 forklarer grundlægger, Thomas Ravnholt, at OpenTeleHealth har opfundet: ”en softwareløsning, der kan overvåge kronisk syge, uden at de behøver tage til læge eller sygehus, og vores løsning kan opdage helbredsforværringer hos patienterne, så sundhedspersonalet kan tage affære og for eksempel justere patientens medicin.”

 

Den indsats er nu blevet belønnet. OpenTeleHealth modtog prisen som ”Årets Iværksætter 2018” ved Vejle Kommunes nytårskur først på året. Prisen blev uddelt af Vejle Kommune i samarbejde med Vejle Iværksætterfond.

 

Investering i OpenTeleHealth giver mening

Tilbage i 2015 investerede Insero Horsens sammen med SEED Capital og Wellfare Tech Invest i OpenTeleHealth. Ifølge Insero Horsens’ investment manager, Morten Dahl Iversen, så var det en god investering, og fremtiden for OpenTelehealth ser lys ud.

 

De to grundlæggere (Thomas Ravnholt og Henrik Ibsen) er utrolig kompetente og har rådgivet om sundheds-IT i statslige og regionale institutioner i mange år. De er allerede kommet langt og har formået at rulle OpenTeleHealth ud på en unik måde, så systemet allerede er taget i brug af hele 5000 patienter,” lyder det fra Morten Dahl Iversen til Mikropol den 8. januar 2018.

 

Læs mere om Insero Horsens’ investering i OpenTeleHealth her.

 

Globale fremtidsudsigter

Investeringen fra 2015 skulle dermed bruges til blandt andet at skabe en stærkere forretning med stort vækstpotentiale. Og det er i den grad lykkedes. OpenTeleHealth’s produkt bliver allerede brugt flere steder i Danmark, herunder i Region Hovedstaden, Region Nordjylland og Region Midtjylland. Samtidig leverer OpenTeleHealth også til kunder i Norge, Finland, Thailand og forhåbentlig også snart England.

 

Vi har netop været i Thailand og sætte et system op, og så er vi helt aktuelt blevet godkendt som primær leverandør af telemedicin til NHS i England. Der var vi oppe imod nogle af de helt store spillere, så det er vi stolte af, og vi er en virksomhed med globale ambitioner. I dag har vi tusindvis af brugere, men vores mål er, at vi skal have 10-100 gange flere brugere,” lød det fra Thomas Ravnholt til Fredericia Dagblad den 5. januar 2018.

 

Følg med og læs mere om OpenTeleHealth på www.opentelehealth.org