Verdensnyhed fra ECOmove: Den brugertilpassede elbil

Verdensnyhed fra ECOmove: Den brugertilpassede elbil

Horsens-virksomheden ECOmove har i over et år arbejdet med at designe en elbil, der kan tilpasses bilisternes individuelle behov. Bilen vil samtidig sætte nye standarder for, hvor langt en elbil kan køre pr. ladning, og hvor energieffektiv en elbil kan blive. Den første model af ECOmove-bilen vises frem ved en konference den 28. september hos LRØ i Horsens.

 

Den danske virksomhed ECOmove fremviser nu premiere-modellen af den elbil, som skal bryde med de nuværende standarder for, hvordan en elbil kan indrettes, og hvordan den fungerer i praksis.

 

ECOmove-bilen, som præsenteres ved en konference om innovation og vækst i Horsens den 28. september, er både innovativ og energirigtig i kraft af, at den fra begyndelsen er tænkt som en elbil og ikke er en ombygget benzinbil.

 

 

Klimavenlig og innovativ
"QBEAK, som vi kalder bilmodellen, er - så vidt det overhovedet har været muligt - bygget af materialer, der kan genanvendes. Bæredygtighed og klimahensyn har været naturlige elementer i designprocessen", siger Mogens Løkke, direktør hos ECOmove.

 

Elbilen er baseret på letvægts-teknologi, som sammen med en fleksibel opbygning er med til at sikre, at bilen kan køre op til 300 km på en opladning. Et nyudviklet hjulophæng er desuden med til at bringe den samlede vægt ned og reducere omkostningerne til både drift og vedligehold. QBEAK repræsenterer således en attraktiv totaløkonomi.

 

"Vores mål er at komme på markedet med en bil, som giver bilisterne ren klima-samvittighed, og som samtidig er klargjort til at imødekomme kravene fra også fremtidens bilister. Vi har gen-tænkt bilen som et redskab og kan således præsentere en eldrevet bil, som kan tilpasses mange forskellige målgruppers ønsker og behov", siger Mogens Løkke.

 

 

Både til professionelle og private
Bilen er tiltænkt både professionelle kunder og privatbilister. ECOmove oplever, at efterspørgslen lige nu er størst hos offentlige og private virksomheder, og det vil tydeligvis være her, at der for alvor sættes skub i elbil-markedet. Derfor skal de første elbiler også sælges på dette marked - hurtigt efterfulgt af salg til private. Målet er at lancere bilen globalt.

 

Der er allerede indgået aftaler med kunder, som er interesserede i bilen, og ECOmove arbejder nu med forskellige tilpassede modeller til en række flådeejere.

 

 

Udvidelse af ECOmove
ECOmove har netop samlet sine aktiviteter i Vitus Bering Innovation Park i Horsens og udvidet medarbejderstaben med tre specialister, som hver især skal bidrage til den fremtidige videreudvikling af bilen.

 

Udvidelsen af ECOmove sker i kølvandet på den kapitalindsprøjtning, som investorerne, Østjysk Innovation A/S og Energi Horsens netop har tilført virksomheden.

 

 

Fakta:

 

Om ECOmove-bilen:

  • EcoMoves bil er en specialdesignet elbil. Den er modulopbygget  og kan derfor tilpasses de ønsker og behov, som markedet og kunden har.
  • Bilen er baseret på letvægtsteknologi og er derfor meget energieffektiv.
  • Bilen er tænkt meget enkel. Et af målene har været at få antallet af dele i en bil ned.
  • Materialerne er bl.a. kevlar, komposit (som vindmølle-vinger), aluminium og plast, hvilket giver flere muligheder for formgivning og bæredygtig genanvendelse af materialer.
  • Sikkerheden er et vigtigt parameter i udviklingen af elbilen, der er udstyret med sandwichbund og crash zoner.
  • ECOmoves bil vil skabe markante besparelser for ejerne med lave omkostninger til ejerskab og drift.


 

Om investorerne:

 

Energi Horsens:

Energi Horsens investerer i virksomheder, iværksættere og projekter inden for innovation, energi og kommunikationsteknologi. Vi arbejder for at skabe vækst og styrke området mellem Horsens, Vejle og Juelsminde.

 

 

Østjysk Innovation:
Østjysk Innovation A/S investerer i forretningsudvikling af gode ideer fra initiativrige forskere, studerende, medarbejdere i private virksomheder osv. Geografisk vil Østjysk Innovation A/S' investeringer hovedsageligt blive foretaget i Region Midtjylland eller i de tilgrænsende regioner, idet en tæt kontakt med de nyetablerede virksomheder er af afgørende betydning.