Vinderne hyldet i Inseros IdeDyst

Vinderne hyldet i Inseros IdeDyst

Vinderne er kåret i Insero Horsens store IdeDyst. Torsdag eftermiddag var over 150 mennesker mødt op for at overvære den spændende finale, hvor ni finalister dystede om de flotte præmier.

 

For øjnene af over 150 tilskuere præsenterede de ni finalister i Inseros IdeDyst deres ide. Ideerne var meget forskellige - lige fra hvordan man laver en miljøvenlig plæneklipper, et system til at holde din hund aktiveret, flaskegenbrug og en beredskabs app og mange andre.

 

"Vi er rigtig glade for at vores lokalområde har fået så mange gode ideer. Så er vores mål med IdeDysten opfyldt. Niveauet er virkelig højt og vores ni finalister havde alle gjort et stort arbejde med at udvikle deres ide, og præsentere den", fortæller innovationschef i Insero, Karsten Lumbye Jensen. Om der ligefrem er en ide blandt vinderne som Insero Horsens vil investere i, er dog for tidligt at sige.

 

Felix Smith var vært og sammen med et meget kyndigt dommerpanel, førte han finalisterne og tilskuerne gennem dagens program. Til sidst blev vinderne fundet i de tre kategorier Talent, Den gode idé og Insero Horsens:

 

Yngste mand vandt med store tanker
I Talent kategorien blev vinderen finalens yngste deltager. 12-årige Jacob Kampman Nielsen fra Hedensted vandt med sin ide om den miljøvenlige græsslåningsmaskine: en græsslåmaskine, der bruger det opsamlede græs som biomasse og dermed brændstof - vel at mærke ved at nedbrydegræsset til brændstof, mens græsslåmaskinen står parkeret i skuret, og på den måde kan være klar med fyldt tank til en ny plænetur efter en uges tid.

 

Jeg er rigtig glad, fortalte en tydeligt stolt Jacob Kampman Nielsen efter overrækkelsen af præmien på 10.000 kr., som skal bruges til en fest eller en anden spændende oplevelse. Dommerpanelet var også imponeret af Jacobs idé og kaldte den for meget visionær.

 

Grundig research banede vejen i Den gode idé
Konkurrencens bredeste kategori, Den gode idé, blev vundet af en gruppe bestående af Nicklas Engelbrecht, Jesper Skytte Ebbesen og Morten Bilstrup fra HHX-uddannelsen på Learnmark Horsens. De havde fundet frem til en idé om postkasse-blokering, der effektivt vil stoppe muligheden for sprængte postkasser nytårsaften.

 

Her var dommerpanelet meget imponeret over gruppens grundige research og markedsanalyser og det vakte stolthed i gruppen:
Vi har arbejdet med ideen i skolen, og er rigtig glade nu for at vi har vundet, fortalte de bagefter.

 

Ydermere havde gruppen lavet en prototype på VIA i Horsens.

 

Helt ny idé vandt Inseros kategori
I Inseros egen kategori, Insero Horsens kategorien, hvor ideerne skulle være inden for energi og IT, vandt talentet Rasmus Engelbrecht på 21 år fra Juelsminde.

 

Rasmus idé var et såkaldt brandsikkert båltæppe lavet af glaslærred. Tæppet kan klare, at der bliver brændt bål af på det, og er samtidig lavet i et materiale som sikrer at f.eks. græsplænen ikke brændes af. Når bålet skal slukkes, pakkes tæppet rundt om ilde og kvæler det.

 

Rasmus vandt også i sidste IdeDysten konkurrence som blev holdt i 2010, og var meget stolt:
"Jeg har arbejdet rigtig meget på denne her idé, og var glad for at høre dommernes kommentarer", fortalte han bagefter.

 

Dommerpanelet: Bestod af innovationsekspert Preben Mejer, Mette Mikkelsen fra Designskolen i Kolding, Olav Langdahl fra Siemens og Karsten Lumbye Jensen fra Insero Horsens. De krydrede showet med skarpe spørgsmål og konstruktive forslag til forbedringer til finalisterne.