Vitus Bering Innovation Park sætter uddannelse og erhverv i samspil

Vitus Bering Innovation Park sætter uddannelse og erhverv i samspil

I Vitus Bering Innovation Park har flere virksomheder og iværksættere rigtig gode erfaringer med at have praktikanter fra VIA's tekniske og merkantile uddannelser. Ny viden, inspiration samt konkrete løsningsforslag og data er nogle af de fordele, som praktikantordningerne kaster af sig.

 

Muligheden for et praktikantsamarbejde med studerende fra VIA University College er et af trækplastrene ved at etablere sig som virksomhed i VBI Park i Horsens, som Energi Horsens Fonden står bag sammen med VIA UC. For virksomhederne har ikke blot brug for flere hænder, men også viden og inspiration, der kan føre til vækst og udvikling af virksomheden og produkterne.

 

Iværksættervirksomhed Munin Spot Technology, som Energi Horsens Fonden har investeret i, er en af de VBI Park-baserede virksomheder, som har set potentialet i samarbejdet med de studerende.

 

Med henblik på at få afdækket markedspotentialet i en række forskellige lande har Munin Spot Technology engageret sig med ikke færre end ti praktikanter fra syv forskellige lande som f.eks. Filippinerne, Tanzania og Polen.

 

"De studerende vil være en del af vores virksomhed frem til årsskiftet, og det forventer vi os rigtig meget af, fordi de unge har kompetencerne til at udforme markedsanalyserne, og fordi de kan sproget og forstår kulturen i de lande, vi ønsker at undersøge", fortæller Orla Møller Petersen fra Munin Spot Technology.

 

Målet er at finde en business-partner
Helt konkret forventer Orla Møller Petersen, at samarbejdet med de ti praktikanter vil styrke dem inden for f.eks. salg, markedsføring m.m.
"Med de studerende får vi analyseret en række markeder og defineret vores muligheder for at komme ind på markederne. Målet er, at de studerende finder en business-partner til os i de pågældende lande, og at en eller flere af praktikanterne viser potentialet til en ansættelse i vores virksomhed", siger Orla Møller Petersen fra Munin Spot Technology.