Young Enterprise - Messe for Tekniske Produkter 2009

Young Enterprise - Messe for Tekniske Produkter 2009

Torsdag d. 19. november samles mere end 300 unge iværksættere fra landets tekniske gymnasier i Vitus Bering Innovation Park i Horsens for at dyste inden for kategorierne bedste innovationsproces, bedste eksempel på anvendt viden og bedste markedsforståelse.

 

Messen for Young Enterprises innovation og designforløb afholdes i Vitus Bering Innovation Park, hvor HTX-studerende fra hele Danmark vil fremvise deres opfindelser, og prøve at imponere de mere end 40 dommere fra erhvervslivet.

 

Klimasærpris
I anledning af året for klimatopmødet i København uddeles der også en klima-særpris. Denne særpris tager udgangspunkt i et klimaproblem, som skal beskrives og forklares. Iværksætterne skal så udvikle et produkt, der bidrager til at løse det valgte problem, og forklare i hvor høj grad produktet løser problemet.

 

"Udover innovation og iværksætteri i uddannelserne, er klimasærprisen ekstra interessant for Energi Horsens. Vi satser hårdt på at skabe innovation inden for klimavenlige løsninger, og ser frem til at se ideerne," fortæller uddannelseschef Hans Jørn Hansen.

 

Årets entreprenørskabsbooster 2009
Det er ikke kun eleverne som kan vinde. Årets entreprenørskabsbooster er en lærerpris, som uddeles for et uovertruffet engagement inden for entreprenørskabs-undervisning. Prisen uddeles i år af økonomi og erhvervsminister, Lene Espersen.

 

Young Enterprise
Fonden Young Enterprise har til formål at fremme unges kompetencer inden for selvstændighed, innovation og iværksætteri. Fondens bestyrelsesformand, Jørgen Mads Clausen, som også er bestyrelsesformand for Danfoss, vil stå for kåringen af vinderne.
Programmet er følgende.
08.00 - 09.45:
Eleverne dekorerer deres stande
10.00 - 10.15:
Åbning af messen
Åbningstale ved Mogens Vig Pedersen, adm. direktør for Energi Horsens
10.15 - 14.30:
Bedømmelse af virksomhederne og deres produkter
14.15-14.30
Økonomi- og erhvervsminister besøger virksomhederne
14.30 - 14.45:
Uddeling af prisen Årets Entreprenørskabsbooster 2009
ved Økonomi og erhvervsminister Lene Espersen
15.00 - 16.00:
Mulighed for foredrag for lærere og elever (maks. 150 deltagere) i auditoriet Smarter planet ved Solution Sales Manager i IBM, Jesper Tørnkvist.
16.30 - 17.00:
Præmieoverrækkelse
- Overrækkelse af klimapris ved Ulrik Kragh, formand i Energi Horsens
- Kåring af kategorivindere og samlet vinder ved Jørgen Mads Clausen, Bestyrelsesformand i Young Enterprise